We Love WP Featured

Meddelande från Sunne Kommun

Vi har fått följande information från Erik och Kristina idag. Kan vara bra att alla är införstådda med detta. Har du några frågor kring det här kan du höra av dig till Fredrik W. Lindvall. Här följer nu meddelandet i sin helhet:

Hej!

Med anledning av dagens notis i FB så vill vi meddela er följande:

Erik har påbörjat en tjänsteskrivelse för att föreslå att vi inte ska betala de 116 000 kronor som Quadracom begär för att driva Gettjärn, Gräsmark, Östra Ämtervik och Bjälverud vidare under två år då det på samtliga dessa platser finns alternativ i form av fiberföreningar. Om KSAU säger ja till vårt förslag betyder det att avtalen hävs 2013-06-30 och därefter finns ingen ADSL på dessa orter (i alla fall inte finansierat av kommunen).

Dock måste vi betala det som krävs för regionnätet för att vara solidariska med övriga värmlandskommuner då flertalet inte kommit lika långt som Sunne (ca 450 000 kronor totalt på två år).

Men vi har varit tydliga mot de övriga värmlandska kommunerna att 2015 är absolut sista året som vi betalar.

OM det är nån fiberförening på någon av de berörda stationerna som vill att vi ska ha kvar ADSL (om man är rädd att man inte hinner klart) så är det bra att vi får den inputen omgående.

Det som detta dock visar är att senast 2015-06-30 så KOMMER ADSL på dessa orter att vara borta eftersom ”marknaden” i form av Quadracom inte hittar lönsamhet utan de vill ha pengar för att driva stationerna. 

Trevlig helg!
Mvh Kristina och Erik

Kommentarer inaktiverade.